VÄLKOMMEN TILL

KLOSTERGATAN 9, VÄXJÖ

Vinprovningar, god mat och annat kul

På gång på Winenine vinbar i februari

Vin- och dessertprovning 30/1

Vin till desserter är på uppgång igen! En god dessert med rätt vin kan göra middagen oförglömlig. Men det finns nästan lika många dessertviner som desserter. Vad får ett vin att passa till en dessert?

Torsdag 30 januari provar vi tre olika dessertviner med tre smakprov av olika desserttyper, frukt, bakverk och choklad.

Provningen börjar 18.30 och håller på i cirka en timma. Priset är 295:- per person.

Med torsdagsprovningarna vill vi ge dig nya härliga upplevelser. Utifrån olika teman tar vi dig med på äventyr i vinernas och smakernas förlovade land.

Boka via vår bokningssida

Välkommen!

Skaldjursafton 1/2

Gillar du skaldjur? Vi serverar ett urval av havets härliga frukter på ett stort fat med krossad is. Innehållet varierar från gång till gång
beroende på säsong och tillgång. Till förrätt serveras en hummersoppa.

Vinpaket: Till soppan serveras ett glas champagne och till skaldjuren två glas vitt vin.
Givetvis finns det alkoholfria alternativ för den som så önskar.

Pris per person är 695:- OBS, en skaldjursplatå är beräknad till två personer.
Vinpaketet kostar 300:- Alkoholfritt dryckespaket kostar 195:-

Boka via vår bokningssida

Välkommen!

Winemaker’s Dinner med Borgogno 4/2

Tisdag 4 februari gästas Winenine vinbar av Andrea Cravero från den italienske producenten Borgogno. Huset Giacomo Borgogno, som grundades 1761, är ett av Piemontes äldsta. Mest kända är de kanske för sina fantasktiska Baroloviner men de har även andra strängar på sin lyra.

Vi provar sju av Borgognos viner, däribland Barbera d’Alba Superiore samt berömda Barolo Liste och namnkunniga (!) No name. No name är även det en barolo, skapad av druvor från Borgognos bästa lägen men den fick heta No name i protest mot hur den bedömdes av den italienska vinmyndigheten… Vad tycker du, är den en ljuvlig barolo eller är den en ljuvlig barolo?

Vinerna avnjuts tillsammans med en fyrarätters meny bestående av Crème Ninon, Bakad svartrot med tryffel och blomkålspuré, Rosépeppargravad ryggbiff med anklever, jordärtskockscrème och balsamico med rödbeta. Avslutningsvis serveras en liten ostbricka.

Provningen (mat och vin) kostar 1095:- per person (inkl moms) och är på engelska.

Boka via vår bokningssida

Välkommen!

Vin- och ostprovning 6/2

Torsdag 6 februari provar vi två medelkraftiga röda viner mot tre olika typer av ostar för att se vilka kombinationer du tycker passar bäst.

Provningen börjar 18.30 och håller på i cirka en timma. Priset är 295:- per person.

Med torsdagsprovningarna vill vi ge dig nya härliga upplevelser. Utifrån olika teman tar vi dig med på äventyr i vinernas och smakernas förlovade land.

Boka via vår bokningssida

Välkommen!

Vin- och dessertprovning 13/2

Vin till desserter är på uppgång igen! En god dessert med rätt vin kan göra middagen oförglömlig. Men det finns nästan lika många dessertviner som desserter. Vad får ett vin att passa till en dessert?

Torsdag 13 februari provar vi tre olika dessertviner med tre smakprov av olika desserttyper, frukt, bakverk och choklad.

Provningen börjar 18.30 och håller på i cirka en timma. Priset är 295:- per person.

Med torsdagsprovningarna vill vi ge dig nya härliga upplevelser. Utifrån olika teman tar vi dig med på äventyr i vinernas och smakernas förlovade land.

Boka via vår bokningssida

Välkommen!

WINENINE VINBAR

Klostergatan 9
352 31 Växjö

Vi har öppet onsdag till lördag

Onsdagar 17-22
Torsdagar 17-22
Fredagar 16-23
Lördagar 16-23

Vill du fråga om bord?

Mejla oss på boka@winenine.se
Vi är tacksamma om du också anger
ditt telefonnummer i bokningen.
boka@winenine.se
0470 283 38

Välkomna!