Det här händer på Winenine vinbar i november och december!

Vinresan går till Toscana (torsdag 29/10)

Toscana är känt för sina härliga röda viner. Vad man inte alltid tänker på är att olika distrikt producerar viner med rätt olika karaktär.

Ikväll går vi på djupet i Toscana för att testa skillnaderna mellan kvalitetsviner från olika delar av Toscana. Vi provar viner från distrikten Chianti Classico, Bolgheri, Brunello samt Montepulciano.

Provningen börjar 18.30 och håller på i drygt en timma. Priset är 395:- per person. Boka senast 28/10 via vår bokningssida

Med torsdagsprovningarna vill vi ge dig nya härliga upplevelser. Utifrån olika teman tar vi dig med på äventyr i vinernas och smakernas förlovade land.

Välkommen!

Vin och smak – introduktionskurs i hur man väljer “rätt” vin (start torsdag 5/11)

Hur kommer det sig att ett rött vin från Toscana är så sagolikt gott till en tallrik med kallskuret? Passar ett Chardonnayvin till
kycklingen? Eller till fisken? Eller till båda?

Kursen syftar till att ge grundläggande kunskaper om hur vin reagerar med de fem grundsmakerna, samt vad detta betyder för hur du väljer “rätt” vin till en maträtt.

Under kursen får du bl.a. lära dig om olika vintyper, prova olika viner mot olika grundsmaker. Vidare får du lära om så kallade smakbryggor, samt olika råvaror vilka fungerar bra respektive fungerar mindre bra med vin.

Kurstillfällena innehåller såväl teoretiska som praktiska genomgångar och övningar.

Pris 800:- för två kurstillfällen.

Kursdagar är den 5/11 och 3/12. Båda dagarna kl 18.30 till ca kl 20.30.

Kursledare är Anders Hytter, Winenine vinbar.

Vi har begränsat antalet platser för att kunna svara upp till i skrivande stund gällande regler om avstånd mellan borden. Om myndigheterna ger nya föreskrifter kommer vi givetvis att se till att organisera aktiviteten inom ramen för dessa.

Anmäl dig via vår bokningssida

Välkomna!

Winenines skaldjursplatå (lördag 7/11)

En riklig skaldjursplatå med hummer, havskräftor, ostron och räkor

Gillar du skaldjur? Vi serverar ett urval av havets härliga frukter på ett stort fat med krossad is. Innehållet varierar från gång till gång beroende på säsong och tillgång. Till förrätt serveras en hummersoppa.

Vinpaket: Till soppan serveras ett glas champagne och till skaldjuren två glas vitt vin. Givetvis finns det ett alkoholfritt dryckespaket för den som så önskar.

Pris per person för skaldjursplatån är 730:-

Vinpaketet kostar 300:- Alkoholfritt dryckespaket kostar 195:-

Boka senast söndag 1 november via vår bokningssida OBS minimum bokning är två personer.

Välkommen!

Winemakers dinner 19/11 med Vingården i Klagshamn

Vingården i Klagshamn var en av Sveriges första vingårdar och har idag en produktion på 6-7000 flaskor från en areal på 1,8 ha.

Men, vad har då hänt på de drygt 20 år som gått sedan Sverige officiellt blev ett vinland? På Vingården i Klagshamn pratar man gärna om ursprung vilket också speglas i hur man experimenterar utifrån de speciella förutsättningar för vinodling som finns i Sverige. Visste du t.ex. att vinlusen inte är ett problem i Sverige? På Vingården i Klagshamn har man därför valt att plantera halva odlingsarealen på rotäkta stockar.

Druvorna man numera arbetar med är främst Solaris (85%), samt de blå druvorna Cabernet Cortis och Rondo. Just i Klagshamn växer rankorna dessutom i kalkrik ler- och sandjord med hög inblandning av flinta. Inte undra på att man producerar spännande viner.

Den 19/11 besöker Murat ”Murre” Sofrakis från Vingården i Klagshamn Winenine vinbar och presenterar ett antal av sina viner. Vi provar vinerna Njord, Terra Scania, Incognito Unfiltered, Lucky Star Rosé, Balders blod samt Nordic Light.

Vinerna avnjuts tillsammans med en trerätters middag.

Pris: Vinprovning och trerätters middag 895:-

Vänligen notera att antalet platser är begränsat för att vi ska kunna hålla Coronasäkra avstånd mellan gästerna.

Boka senast 17/11 via vår bokningssida

Välkomna!

Alternativ julsupé i november och december

Är du trött på traditionella julbord? Då är Winenines alternativa julsupé något för dig!

I år erbjuder vi en femrätters mat- och vinupplevelse utöver det vanliga

1:a servering
Sotad pilgrimsmussla, brynt smörskum, belugalinser, gräddkokt blomkål, rostad mandel och krasseolja

2:a servering
Tartar på havskräfta och Frøyalax, serverad med frasig jordärtskocka och löjromscreme

3:e servering
Rosastekt hjortytterfilé med Karl-johansvamp, rotselleripuré och rostat matvete

4:e servering
Två sorters ost, grönmögelost och cheddarost

5:e servering
Lingonmousse med kryddig brownie, maräng, choklad och cognacslingon

Tryffel/pralin

Pris julsupé 695:-

Vinpaket med fyra viner 395:-
Alkoholfritt dryckespaket 275:-

Datum
Fredag 27/11, lördag 28/11
Fredag 4/12, lördag 5/12
Fredag 11/12, lördag 12/12

Bokas via vår bokningssida

Vi har begränsat antalet platser för att kunna svara upp till i skrivande stund gällande regler om avstånd mellan borden. Om myndigheterna ger nya föreskrifter kommer vi givetvis att se till att organisera aktiviteten inom ramen för dessa.

Vill du boka alternativ julsupé för ett större sällskap vid annat tillfälle än datumen ovan? Kontakta oss i så fall på boka@winenine.se

Övernattningspaket
Önskar ni kombinera en Alternativ julsupé med att övernatta i Växjö?

Vi har ett samarbete med Hotell Esplanad som innebär att ni får möjlighet att boka övernattning till extra bra priser i anslutning till Winenines julsupé
– Dubbelrum deluxe eller premium 995:- per natt inkl frukost
– Enkelrum 695:- per natt inkl frukost

Välkomna!

WINENINE VINBAR

Klostergatan 9
352 31 Växjö

Öppettider

Lunch
Tisdag – Fredag
11.30 – 14.00
(sista beställning 13.30)
Avhämtning: beställ på plats eller förbeställ 
Kväll
Onsdag – Lördag
Från 17 till sent
(köket stänger tidigast kl 21)

Fråga om bord

Mejla oss på boka@winenine.se
Vi är tacksamma om du också anger
ditt telefonnummer i bokningen.

Boka Microcatering

Microcatering bokar du via vår bokningssida
Telefon 0470 283 38

Välkomna!